Rugbrød med surdeig

  • Post category:Bakst

Smaken av rug er jammen godt. Og med økologisk næringsrikt mel ble disse brødene skikkelig saftige.

Du trenger til 2 brød:

2 brødformer

500 g sammalt rug (Hollie mølle)

185 g siktet rug (Hollie mølle)

200 g solsikkekjerner

30 g chiafrø eller linfrø

35 g mørk sirup (jeg bruker Sukrin gold sirup)

10 g salt

740 g vann (ca 25 grader)

200 g moden surdeig

1-2 ts tørrgjær (kan sløyfes, men da må hevetiden dobles)

Mat surdeigen og la den stå på benken noen timer. Jo modnere surdeigen er (bobler), jo bedre resultat.

Bland alt i en kjøkkenmaskin og la maskinen gå i 10 – 15 min på lav styrke. Ps: deigen slipper ikke bollen, da den er veldig bløt. Hell så over med en slikkepott i 2 former og la dem heve der i 2- 3 timer. Skjær et snitt midt i brødene . Stek dem i en forbarmet ovn på 190 grader på nederste rille i ca 50 min. ps: det viktigste er at brødet måler 97 grader i midten. Tips: bruk en deigmåler. Avkjøles på rist. Brødet er mye bedre dagen etter. Oppbevares i plast. Kan holde seg i flere dager. Frys det gjerne – om det er mer igjen 🙂

Leave a Reply