Lasagneplater med surdeig

  • Post category:Surdeig

Pastaplater:

Du trenger:

350 g durum hvete

50 g sammalt fin emmer (eller annet sammalt mel)

5 egg

½ ts salt

1 ss kaldpresset rapsolje

50 g surdeigsstarter (trenger ikke være moden)

Bland alt i en kjøkkenmaskin til en jevn deig eller…..

Start med å helle ut mel og salt på en ren benk. Lag en liten grop i midten og hell i surdeigsstarter, olje, egg og eggeplommer. Bland melet og eggene og kna deigen godt til den har en smidig og jevn konsistens. Hvis deigen er litt klissete tilsetter du bare litt mer mel på benken. 

Pakk deigen inn i gladpakk og legg deigen i kjøleskap i minst 30 min.

Deigen i to og kjevle ut 2 -3 ganger. Siste gang i passe tykke rektangler før du skjærer i plater.

Om du bruker pastamaskin, skal du redusere innstillingen for tykkelse for hver gang. Siste gang skal den være 1,5 mm tykk.

Deigen skal altså jobbes litt med om du bruker maskin eller hendene.

Når det gjelder lasagneplater, trenger du ikke koke dem på forhånd. Legg de ferske deigene i lag på lag i lasagnen.

https://www.dalheimgaard.no/product/pastamaskin/