Focaccia med betaost

  • Post category:Bakst

Dette smakfulle brødet passer til både suppe eller tapasbordet. Idag hadde vi dette til lasagne. Smaken av spelt sammen med den nøtteaktige smaken av emmer mel gjør dette veldig godt. Og sist men ikke minst den nydelige betaosten fra Ystepikene. (fås i de fleste dagligvarebutikkene)


Du trenger:

en ildfast form (ca 20x 30 cm)

550 g siktet spelt

50 g emmer mel eller sammalt hvete

50 g havregryn

2 ts salt

1/2 ts gjær

6 dl kaldt vann

havsalt

betaost med chiliolje (Ystepikene)

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og rør godt med en slikkepott til det ikke er noe tørt lenger. Dekk til med et lokk og la den stå på benken i minst 12 timer .(har du kun 6 timer tar du 1 ts tørrgjær ).

Hell over deigen i en form dekket med bakepapir. Dekk til med plastfolie eller et klede i 30 min.

Sett ovnen på 220 grader. Lag hull i deigen med enden på feks en gaffel. Hell over litt av olja i betaost glasset og topp med havsalt og ønskelig mengde betaost. Skru ned ovnen til 210 grader og stek brødet midt i ovnen i ca 25 min. Avkjøles på rist. Kan fryses.

Dette innlegget har èn kommentar

  1. fussballtrikots günstig

    Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues.
    When I look at your blog site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
    I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, awesome blog!

    fussballtrikots günstig

Legg igjen en kommentar