Glutenfritt grytebrød

  • Post category:Bakst

Jeg har baka grytebrød i flere år. Nå har jeg fått til et glutenfritt grytebrød som er lett å lage. Selv om ingen har glutenallergi i vår familie, er det stas å kunne lage brød til gjester som ikke kan spise gluten. Det øverste bilde er vanlig grytebrød. Oppskrift her: Grytebrød fra God morgen Norge! – Dalheim Gård (dalheimgaard.no)

Du trenger:

  • 500 g Mix fiber Semper mel
  • 300 g jyttemel
  • 50 g havregryn
  • 3 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts tørrgjær
  • 7 dl kaldt vann
  • 1 dl kaldt vann +1 ss fiberusk

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett 7 dl vann og rør godt med en slikkepott. Bland 1 dl kaldt vann sammen med fiberusk. Tilsett det i deigen og rør godt sammen. Deigen skal være litt klissete. La den stå på kjøkkenbenken med lokk over natten. Sett gjerne deigen på morgenen om du skal lage brødet til kvelden. Har du glemt å sette deigen tidlig nok, tar du bare en ts ekstra tørrgjær.

Når deigen er ferdig hevet, tar du litt jyttemel på deigen og vender den rundt et par runder med en slikkepott i bollen.

La brødet etterheve i 1–2 timer. Hell over deigen i en forvarmet gryte med lokk. ( som tøyler 250 grader)og dekk for eksempel med havsalt og havregryn.

Stek gryta i ovn på 245–250 grader i 35 min med lokk. Skru ned til 210 grader i ca 10 min uten lokk. Det virker som at glutenfrie brød trenger mer steketid. Bruk gjerne en temperaturmåler for å måle ca 96 grader midt i brødet.

Avkjøles på rist.

Legg igjen en kommentar