Denne retten ble laget under epedimi perioden . Jeg klarte ikke kalle den direkte opp. Derfor Kåre Åna.
Du trenger:
1 liten gul løk
1 fedd hvitløk
1-2 ts chilipulver
1 ts paprikapulver
Fersk basilikum og koriander (3-4 ss av hver urt)
2 ss rapsolje
1 ts Salt og ½ ts pepper
1 gul paprika
1 -2 ss creme fraiche
1 pk ferdigkokte kedney bønner
1 stor søtpotet
4oo g kyllingkjøttdeig/kyllingfilet
Ost til topping
Finhakk løk, hvitløk, basilikum og koriander. Bland dette sammen med paprikakrydder, chilikrydder, rapsolje , salt og pepper. Bland dette sammen med kyllinfilet i strimler og stek kjøttet på middels sterk varme i noen minutter. Tilsett creme fraiche og rør godt om.
Skrell søtpoteten og skjær den opp i tynne skiver. Legg dem på et bakepapir på et bakebrett og strø over litt havsalt. Bak skivene i en forvarmet ovn på 200 varmluft i ca 15 min.
Skjær paprikaen i skiver og legg den sammen med kyllingkjøtt , bønner og søtpotet i lag i en ildfast form. Topp med hvitost.
Stekes i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 min. Gjerne topp med krydder etter smak .
Serveres med en aioli eller kryddermajones.
Tips: halvparten av søtpoteten kan byttes ut med nachoschips.