En smaksrik «veggis» fra en kjøttspiser!

En «veggisrett» med med 9 grønnsaker!!Jeg spiser kjøtt. Og jeg tror det er bra. Og jeg tørr å si det. Hvis man ser på hvor miljøskadelig en avokado er(laaaangreist) så er ikke litt kjøtt noe å skamme seg for. For å ikke snakke om en flytur over dammen.  Da må du unnvære 846 kjøttmiddager. MEN!!: Vi får i oss for lite grønnsaker. Jeg velger derfor å ha kjøttfrie måltider for å gi enda mer plass til grønnsaker, linser og bønner. Jeg digger bønder også. De norske spesielt. De jobber hardt for å gi oss usedvanlig gode råvarer . Etter at vi flyttet på landet ser vi hvor mye bøndene jobber. Alt mulig dyr som føder midt i et selskap eller at gresset må inn pga varslende regn. For en jobb de gjør for at vi kan spise trygg mat!! Hallemin så bra jobb de gjør (ikke sponset altså)

Denne veggisretten kan nok stå i kjøleskapet opptil 1 uke. Veldig mettende og enkel å ta med på jobb eller som et kaldt alternativ til middag. Full av proteiner, næringsstoffer og immunforsvar-vennlige råvarer som gurkemeie og hvitløk osv…

Du trenger til 10 porsjoner:

Søtpotethummus- lag 1:

ca 650 g skrellet søtpotet (1 stor)

1 boks kikkerter (380/230g)

2 fedd hvitløk

havsalt /rapsolje

pepper

Skrell søtpoteten og skjær den opp i små firkanter (1×1 cm) og legg bitene på et bakepapir på et bakebrett. Bakes i ovnen på 200 g varmluft i 15 min til de er møre. La de avkjøles.

Hell av vannet til kikkertene og ha de sammen med 2 fedd hvitløk og olje i en foodprossesor. Kjøres til en jevn masse.  Spe på med olje. Ha så i søtpotetbitene og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Bygg med gurkemeie- lag 2:

Du trenger:

3 poser (boil in bag) a 50 g med byggryn

1 ts gurkemeie krydder

4.5 dl kokt vann

Legg byggryn(ta bort posene) i en bolle sammen med gurkemeie. Hell over kokt vann og band sammen. La det stå å trekke mens du lager resten.

Selleriremulade, lag 3:

Du trenger:

100 g renset sellerirot

1, 5 ss aioli (chilimajones)

1,5 dl rømme/kesam

1/2 vårløk/purre

salt og pepper

Finrasp sellerirot. Det er viktig at det er finraspet, da saften av selleriroten kommer fram.

Vend inn aioli, vårløk og kesam. Smak til med salt og pepper.

Topping, lag 4:

Du trenger :

grønnkål (1 ss hakket til hver glass)

1 søt rød paprika

cashewnøtter (4-5 nøtter i hvert glass)

feta i chiliolje (4-5 terninger i hvert glass)

 

Legges på glass og oppbevares i kjøleskap.

 

 

Dette innlegget har èn kommentar

  1. NeiTilLøgnaktigeBønder

    Hvis du har sett hvor mye bøndene jobber, så bør du se igjen og vær litt nøyere. Jeg har selv jobbet som bonde men det var på en tid når traktorer ikke hadde servostyring eller datamaskiner. De hadde faktisk bare en motor og fire hjul. Og man måtte gjøre alt manuelt. Har du hesjet høy for hånd noengang? Nei det har du ikke, få mennesker har gjort det. Jeg har gjort det.

    Så når dagens bønder prater om hvor hardt de jobber, så får jeg en enorm lyst til å gi dem en kilevink med flat hånd. Har du sett utstyret bøndene har i 2020? Reis på Fellekjøpet og be om å få se på en ny traktor. Bøndene sitter i veldig komfortable stoler med aircondition, parabol, datamaskiner, kjøleskap og en knapp for absolutt alt. De sitter på ræva og trykker på knapper. Hele jævla dagen lang. Jeg har sett mange bønder, jeg har sett hvordan de jobber nå om dagen og det er ikke hardt arbeide. De sitter på ræva i sete 90% av tiden. Og nå har de begynt å lease traktorer, så de har splitter nye traktorer hver sesong. Og allt annet utstyr, alt skal være nytt og så moderne at man må være en datanerd for å bruke en taktor. Det er motbydelig. Besteforeldrene deres jobbet hardt, de tok i et tak. Også arvet dagens bønder alt og nå sitter de i komfortable seter og prater om hvor utrolig hardt de jobber. Det er en skam, de burde skamme seg. Bønder vet ikke lenger hva hard jobbing er, de bare lever på ryktet om at livet på landet er hardt. Og det var det, for 100 år siden. Nå er det ikke lenger hardt og bøndene bør holde kjeft.

    En annen ting som byr meg imot er at de våger å påstå at de jobber med landbruk fordi de er så snille. De vil jo så gjerne gi hele samfunnnet mat, ikke sant? Det er 100% pissprat, de gjør det for å tjene penger. Ingen er så snill at de driver et gårdsbruk fordi de vil gi naboen mat. De gjør det de gjør for å tjene penger, akkurat som alle andre. Men det høres jo fint ut, en gruppe bønder som ofrer livene sine for at vi skal få mat. Vi må jo nesten takke dem og gi dem alt de vil ha, ikke sant? Folk elsker å la seg lure. Bønder er en av de sleipeste gruppen med mennesker vi har i dette landet. De lever på ryktet om at de jobber hardt og det er 100% løgn.

Legg igjen en kommentar