Dritenkel pizza

  • Post category:Middag

Denne eltefrie pizzaen lager seg nesten selv. Deigen settes på morgenen og det meste er da gjort. Noe for påsken? Jeg brukte en helt nydelig spekeskinke fra Nyyyt. #spons Den var mild men heilt vanvittig mye smak i. Passet perfekt på pizzaen.

Deig:

200 g siktet spelt mel/hvetemel

50 g sammalt fin hvetemel

1 ts salt

1 ts tørrgjær

1 ts sukker/sukrin gold

2,5 dl kaldt vann

Pizzasaus:

1 boks hermetiske cherrytomater

1 fedd hvitløk

1 liten gul løk

2 ts salt

2 ts sukker/sukrin gold

2 ss ketsjup

½ ts pepper

30 blader basilikum eller 2-3 ts tørket  oregano

Fyll:

Spekeskinke

Rå kjøttdeig/karbeonadedeig

Til sammen ca 400 g

Revet ost

Salt og pepper

Tørket oregano

Deig:

Start med å blande den eltefrie pizzadeigen. Dette gjøres minst 6 timer før den skal brukes. For eksempel kan man blande deigen på morgenen når den skal anvendes på kvelden. Bland mel, salt, tørrgjær og sukker sammen i en bolle. Tilsett vannet og rør om til alt er blandet. Deigen skal være klissete. Sett bollen på kjøkkenbenken med lokk eller plast over .

Pizzasaus:

Legg de hermetiske tomatene i en sil. La det renne av i 2 min før tomatene helles i blenderen. Bland alt det andre i store biter i en blender og kjør til en jevn masse. Denne sausen trenger man bare litt av .Frys gjerne da resten i 2 glass, så har du til de 2 neste gangene du lager pizza.

Alternativt kan man bruke en ferdiglaget pizzasaus.

Når pizzadeigen har hevet ferdig tar man 2 ss mel på et bakepapir på et stekebrett. Hell deigen over og del den i 3 emner. Bruk slikkepottten til å spre deigen i 3 smale pizzaer. Gjerne ha litt mer deig ut mot kantene. Dette lager en veldig godt skorpe.

Smør på med pizzasaus.

Ha klatter med rå kjøttdeig over. Eller skiver av spekeskinke og lignende.

Strø over litt salt og pepper.

Ha på revet ost og topp med tørket oregano.

Stekes i en forvarmet ovn varmluft 230 grader (eller pizzafunksjon) i ca 10 min.

Serveres feks med agurk, salatblad, mais og ananas.

Rester av pizza er kjempegodt på grillen dagen etter.

Dette innlegget har 0 kommenta

  1. Stine

    Hei, er det mulig å halvere hevetiden? F eks ved å ta mer gjør eller lunkent vann?

Legg igjen en kommentar