80-talls horn!

  • Post category:Bakst

 

Jeg har deiger og oppskrifter som er både grovere og mer proteinrike enn dette.Feks disse mektige rundtykkene http://godtnok.no/2017/08/13/luftige-proteinrundstykker-for-hele-familien/ som inneholder masse protein iform av egg og cotage c.

Men idag hadde jeg lyst å lage sånne vi spiste på 80-tallet. De smakte nokså likt.

Du trenger:

1, 1 kg siktet hvetemel/spelt (Møllerens)

100 g lettkokte havregryn

100 g grov sammalt hvete

1 ts salt

4 ts tørrgjær (har man mindre tid kan en pakke brukes)

5 ss skrin gold/sukker

8 dl lunket melk/vann  (jeg brukte 5 dl melk og 3 dl vann)

50 g bremykt/meiersmør i terninger

1 egg og valmuefrø til topping

 

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin og tilsett melkeblandingen. Elt deigen i minst 10 min- gjerne mer. Ha i smørterningene på slutten av eltetiden. Deigen skal ikke heve før hornene er laget. Del deigen i 4. Lag 4 rundinger og skjær ut 8 stykker  på hver runding med en pizzaskjærer. Rull inn hvert horn og legg de på et brett. Dette blir 32 horn på 2 stekebrett. Dekk horna godt til og hev på et lunt sted i ca 50-60 min. Pensle med sammenvispet egg og topp med valmuefrø. Steks midt i en forvarmet ovn på 220 grader i ca 10 min. Ps: ovner steker forskjellig 🙂

Avkjøles på rist.

Legg igjen en kommentar