Brytebrød med oregano!

  • Post category:Bakst

Spis oregano!:)Passer til både pizza og lasagne. Men også i rundstykkedeigen!

Oregano topper med et nivå på 139 mmol antioksidanter per 100 gram tørket vare – og alt over 75 mmol regnes som svært høyt. Et gram tørket oregano inneholder faktisk like mye antioksidanter som en gjennomsnittsperson får i seg via frukt hver dag.(nrk.no)

Du trenger:

700 g siktet spelt/hvete

100 g store havregryn

200 g sammalt fin hvete

1/2 pk tørrgjær

2-3 ss tørket oregano

1 ts salt

3 ss sukrin gold/sukker

2 ss fibersirup/annen sirup

3 ss kesam

5 dl lunket vann

 

egg til pensling

oregano og havsalt til topping

Ha mel, tørrgjær , oregano, sukrin gold og salt i en bolle i en kjøkkenmaskin. Rør litt rundt med en slikkepott.  Ha i firbersirup, kesam og vann og bland deigen godt sammen på rolig styrke. Kjør så maskinen på middels sterk styrke i 5- 10 min til deigen er smidig og slipper bollen. Ha plast over bollen og la deigen få heve på et lunt sted i ca 1,5 time.

Trill ut ca 24 boller. Begynn med en bolle og legg bollene i sirkler rundt. La det være minst 1 cm mellom hver , da de hever seg sammen etterhvert. Etterhev så bollene i 20 min før de pensles med egg og toppes med oregano og havsalt .

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 15 min. Avkjøles på rist. Kan fryses.

 

Legg igjen en kommentar