Hjemmelaget tacokrydder!

Vi spiser mye taco i Norge. Det fine med taco er at vi får i oss mye grønnsaker. Mitt favoritt tilbehør er mango,bønner og rikelig fersk koriander. Sammen med mye annet. Visste du at noen av ferdig krydderne inneholder over 60% salt og sukker? https://www.dagbladet.no/mat/62-prosent-av-coops-tacokrydder-er-salt-og-sukker/67609573

Tacokrydder til ca 8-10 middager:

6 ss chilipulver

5 ts chiliflak

1 ss oregano

4 ss spisskummen (viktig krydder- karakteristisk smak av taco)

4 ss paprikapulver

2 ss havsalt

1 ss pepper

 

Dette hjemmelagede krydderet tar et par min å lage! Og du trenger 1,5 ss tacokrydder for 400 gram karbonadedeig/kyllingkjøttdeig. Ønsker man det sterkere kan det brukes 2 ss. Det kan enkelt justeres med litt creme fraiche om det blir for sterkt.

Takk til alle som besøker bloggen!!

Dette innlegget har 4 kommenta

 1. Wenche

  Dette skal prøves?
  Skal tipse min student datter, og lage denne mixen neste gang hun kommer hjem te na mor?

  1. Maggi Gausel

   Lurt:)
   Maggi

 2. Astrid Margrete

  Hei!Jeg har lyst til å prøve å lage dette krydderet, men jeg er litt sensitiv på det sterke. Det jeg lurer på er om jeg kan redusere mengden chilipulver og chiliflak?

  1. Maggi Gausel

   Ja det kan du absolutt gjøre! Chiliflak er det sterkeste. Du kan kutte det helt.Det som også kan være lurt er å tilsette 2 ss med creme fraiche eller cottage c etter at karbonadedeig og krydder er blandet sammen helt mot slutten.

Legg igjen en kommentar