Våronn baconpai

  • Post category:Lunsj / Middag

 

 

Der vi bor er vi omringet av bønder. Og det jobbes døgnet rundt nå i våronna. For en viktig jobb de gjør!!

Dette er en veldig næringsrik pai som er både «kvessen» og mettende

 

Du trenger:

Bunn:

2 dl siktet speltmel/hvetemel

1 dl havremel

100 g meierismør

1 egg

2 ss vann

 

Fyll:

2 små gulerøtter

1 gul løk

150 g baconterninger

½ rød paprika

 

5 egg

1 dl matfløte

1 ½ ts tørket oregano

1 ts salt

 

50 g revet ost til topping

 

Bunn:

Ha alt melet i en food processor . Del smøret i små terninger og ha i sammen med egg. Kjør knivene rundt til smøret er smuldret opp. Ha i  vannet og kjør knivene rundt til paideigen har samlet seg til en klump. Trykk deigen ut i en paiform så jevnt som mulig. Stikk hull med en gaffel flere plasser i deigen før du dekker formen med plastfolie og setter den i kjøleskap i minst 15 min.

Sett paiformen inn i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 min.

 

Fyll:

Start med å skjære opp løk og gulerøtter i små biter. Stek så bacon i en varm panne. Tilsett gulerøtter og løk og la det steke når paibunnen stekes i ovnen. Baconet skal være sprøtt. Paprika i biter tilsettes helt mot slutten av stekingen.

Bland egg, fløte, oregano og salt  godt sammen i et litermål.

 

Når paiformen tas ut på kjøkkenbenken, starter man med å legge baconfyllet først på. Så helles eggeblandingen over. Paien toppes deretter med revet ost. La paien stekes videre i ovn på 200 grader i 13-15 min.

 

Serveres med feks med oppskårne grønnsaker og agurksalat eller rømme.

Legg igjen en kommentar