Lasagne med sellerirot

  • Post category:Middag

Du trenger til ca 10 pers:

4 pk hermetiske tomater (a 400 ml)

800 g karbonadedeig (eller slakterkjøttdeig)

1 ss sukker

4 gulerøtter

350 g sellerirot

½ chili

2 gule løk

3 fedd hvitløk

Fersk basilikum og koriander

Salt og pepper

Fullkorns lasagneplater

Ost til topping

Rapsolje til steking

Til hvit saus:

60 g hvitt mel 

60 g meierismør

4,5 dl melk

30 g parmesan

¼ ts muskat

1 laurbærblad

Salt og pepper

Begynn med å steke løk, hvitløk og chili blankt i en varm stor gryte. Tilsett så gulerøtter og sellerirot i terninger. Ha i de hermetiske tomatene, fersk basilikum og koriander. Her kan man bruke andre ønskede krydder også. La dette småkoke i ca 30 min. Mos tomatsausen med en stavmikser direkte i gryten og tilsett sukker, salt og pepper.

Stek karbonadekjøttedeigen i en panne med litt rapsolje og tilsett kjøttet i tomatsausen

Hvit saus: smelt smør, og ha i mel. Rør til en jevn masse før du sper i litt og litt melk. Ha i muskat, laurbærblad, salt og pepper. Ha i revet parmesan til slutt.

Begynn og avslutt med kjøttblandingen. Legg lagvis med plater og hvit saus og kjøtt.

PS: lasagneplater kan byttes med tynne skiver av potet, sellerirot eller søtpotet. Trenger dra 15 min ekstra steketid i ovn.

Stekes på 200 grader i 30 minutter på midterste rille. La lasagnen hvile 5-10 min før servering.

Tips: når det gjelder ferske urter kan du nesten ikke ta for mye i. Tørkede krydder derimot har en sterkere smak.  Tørket oregano kan også passe veldig godt i lasagne. 

Leave a Reply