Spelt hamburgerbrød

  • Post category:Bakst

Gule hamburgerbrød i påsken?Denne deigen kan brukes til både hamburgerbrød, pølsebrød og rundstykker. Siktet spelt kan byttes ut med siktet hvetemel. Men det er noe med den nydelige smaken på det urgamle kornet spelt som smaker nydelig sammen med en skikkelig saftig hamburger eller kjøttpølse.

 

Du trenger til ca 15 hamburgerbrød/18 pølsebrød:

1 kg siktet speltmel

200 g sammalt fint hvetemel

1 pk tørrgjær

2 ss sukker

1 ts salt

3 ts gurkemeie

5 dl kald melk

2 dl kokt vann

70 g bremykt eller romtemperert meierismør

1 ts gul konditorfarge (kan sløyfes)

 

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Bland kald melk sammen med kokt vann og tilsett konditorfarge. De blir gule selv kun med gurkemeie, men blir ekstra gule med litt konditorfarge. Tilsett vesken i bollen og la kjøkkenmaskinen gå på middels sterk styrke i minst 7 min. Ha i smør i terninger til slutt og elt deigen til den er smidig.

La deigen heve med plast/klede over bollen i ca 1time.

 

Del deigen i 15 emner og lag boller. Klem bollene helt flate og etterhev hamburgerbrødene i 15-20 min. Smøres med melk og toppes med sesamfrø.

Stekes i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 10 min.

 

Legg igjen en kommentar