Fredags kringle!

  • Post category:Bakst / Lunsj

Dette er et godt alternativ til horn med ost og skinke. 

Bremykt er så godt i deiger! Enkelt og smakfullt. (ikke sponset:))

Du trenger:

500 g siktet spelt/hvetemel

100 g sammalt spelt/hvete

1 ts salt

3 ts tørrgjær

3 dl kald melk

1 dl kokt vann

50 g /(2 store ss) bremykt  (eller romtemperert meierismør)

 

1 dl tomatsaus/ketsjup/pizzasaus

12 stk kokt skinke

12 stk skiver med hvitost

 

1 egg til pensling

havsalt og tørket oregano til topping

Sett bremykt pakken ut fra kjøleskapet 30 min før du begynner å lage deigen.

Bland alt det tørre til deigen i en kjøkkenmaskin. Bland så melken og kokt vann. Hell dette over deigen og start eltingen. Når alt er godt blandet sammen tilsettes smøret. Elt deigen til du får en smidig deig. Gjerne 5-10 min. La deigen heve på et lunt sted i 1 time.

Skjelve ut deigen på et bakepapir , slik at deigen dekker hele bakearket. Smør på med en tomatbasert saus. Jeg brukte idag en ferdig pizzasaus. Dekk med skinke og ost. Rull deigen sammen til en pølse. Lag en runding og legg den på et nytt bakepapir.

Skjær ut mønster med en epledeler. Alternativt kan man klippe opp med en saks helt rundt.

Etterhev kransen i 20 min før den pensles med sammenpisket egg. Topp med litt havsalt og oregano.

Stekes på 220 grader midt i ovnen i ca 22 min. (ovnene varierer litt) Den skal bli godt gyllen+.

Avkjøles på rist.

 

 

Legg igjen en kommentar