Saftige speltrundstykker

  • Post category:Bakst

Speltrundstykkene jeg laget idag må være blant topp 3 av hva jeg har laget i det slaget.

Saftige og luftige, og spesielt godt er spelt på smak. Vi bor i et gammelt hus for tiden. Der er det et lite vaskerom som blir ganske varmt når tørketrommelen er på. Det var perfekt heveplfass for deigen 🙂

Jeg setter dem ganske tett slik at det blir kun et brett med rundstykker.

Du trenger til 16-18 stk:

700 g siktet spelt

200 g sammalt hvete fin

100 g havremel

1 ts salt

4 ts tørrgjær

2 ss sukrin gold http://funksjonellmat.no /sukker

5 dl lunket vann

3 ss solsikkekjerner

1 egg

3 ss fibersirup /honning/smør

store havregryn og  1 egg

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Ha i vann, egg og fibersirup. Elt deigen i minst 5 min til den er smidig. La deigen heve på et lunt sted i 1-1,5 time.

Trill ut 16-18 rundstykker og ha på et stekebrett. La dem etterheve i 20 min med et klede over seg.

Pensle med pisket egg og topp med store havregryn.

Stekes i en forvarmet ovn på 210 grader i 10-12 min. De skal være gyldne. Avkjøles på rist.

 

Maggi

 

Dette innlegget har 2 kommenta

  1. Mari t

    Hei:) har disse rundstykkene i ovnen nå. Deigen var bra:) men i oppskriften mangler det hvor mye havregryn det ska være i den. Ettersom jeg har baka mye gjetta jeg meg bare til å tilsatte 4 ss med vanlig havregryn( det var kun det jeg hadde tilgjengelig)

  2. Anette

    Disse rundstykkene er bare kjempegode. 🙂

Legg igjen en kommentar