Maggis havrebrød i «ny drakt»

 

Maggis havrebrød har virkelig tatt helt av de siste ukene. Det er den absolutt mest besøkte oppskriften på bloggen. Tenk at brødet bakes over hele landet. Tusen takk!

Jeg har laget en versjon med egg som kan lages i brødform.

 

Du trenger:

6 dl lettkokte havregryn

6 dl havremel(eller knust havregryn)

2 ts bakepulver

1 ss sukrin gold/sukker (kan sløyfes)

1 ts salt

3 dl vann(halvparten kullsyrevann)

3 egg

300 g mager kesam(1 boks)

litt havsalt

Sett ovnen på 220 grader. Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett egg, kesam og vann. Rør godt sammen. Hell over deigen i en brødform med bakepapir .Topp med havregryn og litt havsalt.

Topp med havregryn og havsalt. Skru ovnen ned til 180 grader.(vanlig over og under varme) Stek brødet på nederste rille i 55-60 min. Avkjøles på rist. Oppbevares i kjøleskap.

Ps: Brødet må «sette seg» og må derfor bli kaldt før det kan skjæres opp. Hvis ikke vil det falle sammen. Det er ekstra godt etter noen timer, og gjerne etter en tur i kjøleskapet. Det kan se litt rått ut, da har du gjort riktig;) Jeg hadde smør  og rikelig med ost og skinke til- det var skikkelig godt!!

Maggi

 

Dette innlegget har 5 kommenta

 1. Line

  Hei, dette er det beste brødet jeg noensinne har smakt etter at jeg fikk cøliaki for 6 år siden. Takk for flotte oppskrifter, enkle og hverdagslige 😉 Du er helt super!!

  Beste hilsen fra Line

  1. maggi

   Tusen takk Line!!

 2. Margunn Ueland

  Så gøy! Har bakt havrebrødet frå boka, og må prøva dette og! God bok! Bra blogg! Vil gjerne fylgja deg, men fann ikkje ut koss eg gjer det……..

 3. Turid Bøhn Torsnes

  Hei
  Har bakt brødet, kjempegodt, men lurer på hvor lenge det holder seg i kjøleskapet?

  1. Maggi Gausel

   Hei Turid:)
   Jeg tipper det holder seg et par dager:)
   Maggi

Legg igjen en kommentar