Dalheims julegeiter

  • Post category:Bakst

Du trenger til 14 stk:

100 g lettkokte havregryn

750 g siktet hvete

½  ts salt

2 ts tørrgjær

1 ss sukrim gold/sukker

1 ss chiafrø eller linfrø

5,5 dl kald melk

1 ts nero sukkerkulør

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. 

Tilsett kald melk som er blandet med sukkerkulør.

Elt deigen i minst 20 min til den slipper bollen.(ps: elting er særdeles viktig for et bra resultat) Deigen kan være noe klissete i starten av eltingen, men havregrynene og chiafrøene vil etter hvert ta til seg veske. Er deigen fortsatt for bløt tilsettes 2 ss siktet mel. La deigen heve på et lunt sted i ca 2 timer. Del deigen så i 14 emner og lag avlange rundstykker. Klipp eller skjær i hver ende. La julegeitene etterheve i ca 20 min. Stek dem i en forvarmet ovn på 225 grader i 10 -12 min. Avkjøles på rist. Kan fryses.

Legg igjen en kommentar