Kanelfletter med surdeig!

  • Post category:Surdeig

Du trenger til deigen, 12 -14 stk:

950 siktet hvete

50 g havregryn

140 g sukker

550 g kald melk

200 g moden surdeig

140 g meierismør

1 ts kardemomme

2 ts salt

Fyll:

125 g temperert meierismør

100 g sukker

1 ss siktet hvete

Ca 2 ss kanel

1 egg til pensling før steking

30 g sukker og 100 g kokt vann til topping etter steking

Bland alt til deigen utenom smør i en kjøkkenmaskin. La deigen elte på middels styrke i 15-20 min. Ha så i smøret i terninger og elt videre i 5 min. Dekk bollen med et lokk og la deigen heve i 3,5 -4 timer i romtemperatur. Sett bollen i kjøleskap over natten. Fra 5-24 timer.

Bland fyllet godt sammen. Jeg bruker mel i for at ikke fyllet skal flyte ut under steking.

Ta bollen ut av kjøleskap og velv deigen på benken med litt mel under . Lag et rektangel på ca 70×45 cm. 

Smør fyllet på halvparten av langsiden. Brett den andre langsiden over og skjær i 12-14 strimler. Del hver del  i tre strimler 1 cm fra topp. Flett kanelflettene og brett under kant. Etterhev alle flettene på et bakebrett i ca 2-3 timer i romtemperatur.  Pensle dem med sammenvispet egg og stek flettene i en forvarmet ovn på 220 grader i 17-20 min. 

Om du ønsker en blankt utseende: rør sammen sukker og kokt vann til det løser deg opp. Pensle flettene i det de kommer ut av stekeovn.