Surdeigsbrød med valnøtter

  • Post category:Surdeig

Du trenger:

350 g hvete

70 g valnøtter

300 g vann (28-30 g)

120 g moden surdeig

1 ts salt

5-6 valnøtter til topping

Bland alt i en bolle med en slikkepott . Smør en brødform (1,2 liter) og hell over deigen. Dekk til med plast , slik at det blir helt tett.

La formen stå på benken i ca 4 timer. Alternativt kan du heve 2 timer på benk, ta den i kjøleskap over natten og ta den ut i romtemperatur i 2 timer før steking. Altså 4 timer til sammen i romtemperatur. Topp med valnøtter like før steking.

Brødet stekes på nederste rille i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 50 min. Det aller viktigste er at brødet måler 96-97 grader i midten. Avkjøles på rist. Oppbevarer i plast. Brødet blir bare bedre dagen etter steking.