Eltefritt grytebrød med surdeig

  • Post category:Surdeig

Du trenger:

Gryte ca 4,2 liter

700 g siktet spelt/hvete

50 g siktet rug

50 g havremel

2 ts salt

4-5 ss surdeig

7 dl kaldt vann

Havsalt og sesamfrø/havregryn til topping

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og surdeig og rør godt med en slikkepott. Deigen skal være litt klissete. La den stå på kjøkkenbenken med lokk /plastfolie over natten. Sett gjerne deigen på morgenen om du skal lage brødet til kvelden.

Når deigen er ferdig hevet, tar du litt mel på deigen og vender den rundt et par runder med en slikkepott i bollen.

La brødet etterheve i 1–2 timer. Ha semulegryn i bunnen av gryta, dette for at deigen ikke skal sette seg fast i bunnen. Hell over deigen i en forvarmet gryte ( som tåler 250 grader)og dekk for eksempel med havsalt og sesamfrø.

Stek brødet i forvarmet gryte og ovn på 245–250 grader

35 minutter med lokk, 3-5 minutter uten lokk. Vær obs på at ovner steker ulikt.

Avkjøles på rist.

Dette innlegget har èn kommentar

  1. mona

    «Når deigen er ferdig hevet, tar du litt mel på deigen og vender den rundt et par runder med en slikkepott i bollen.»

    Hvorfor skal man bruke mel på deigen etter at den er ferdig hevet? Må være bedre å dyppe slikkepotten i vann?

Legg igjen en kommentar