Knuter med kanel!

  • Post category:Bakst

 Foto: Jarle Aasland, Stavanger Aftenblad

 

 

Foto : Jarle Aasland, Stavanger Aftenblad

 

Vi har hatt besøk av Aftenbladet, hvor jeg har delt mange oppskrifter med leserne. Artikkelen finner du her: https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/Xg7wkm/Kokebokforfattar-Maggi-Gausel-baker-alt-gult-i-paska

 

Her kommer en enkel oppskrift på knuter.

Du trenger ti 18-20 stk:

1 kg siktet hvete/spelt

100 g havregryn (store eller små)

100 g sukker (eller Sukrin gold)

3 ts  gjær

1 ts kardemomme

4 dl melk

2 dl kokt vann

1 egg

70 g bremykt (eller annet smør)

Smør, kanel og sukker til fyll.

 

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann og melk som er lunkent.Ha i egg. Elt deigen i 10 min- gjerne mer til du får en smidig deig. Elt inn smøret i biter til slutt. La deigen heve på et lunt sted i 1- 2 timer.

Del deigen i 2 emner. Kjevle ut to rektangler(ca 40×45 cm) og smør begge med smør. kanel og sukker. Brett begge langsidene inn  mot midten. Skjær strimler og form som knuter ved å knytte dem sammen. La knutene etterheve på et bakebrett med bakepapir i 20 min.

De stekes på 220 grader i ca 10 min (ps: ovner er veldig forskjellige:))

Avkjøles på rist

 

Legg igjen en kommentar