Pestokringla!

  • Post category:Bakst

Pestokringla er en populær rett i den første boka Balanse. Dette er en kringle som passer godt til både suppe eller tapasbordet.

1 kg siktet spelt/hvetemel

1 pk. tørrgjær
1 ts salt
2 ss sukker
6 dl melk
2-3 ss  fibersirup, sukrin gold sirup eller annen sirup
1 egg til pensling
havsalt
pesto etter ønske. Eks på pesto her: http://godtnok.no/2019/01/04/snadderbrod-med-gronn-pesto/#more-812

Slik gjør du: Bland alt det tørre i kjøkkenmaskinen. Tilsett deretter lunken melk. La kjøkkenmaskinen gå på middels styrke til alt er blandet. La maskinen gå på middels/ høy styrke i 5-10 minutter, til du får en smidig deig som settes et lunt sted med klede over. La deigen heve i ca. 1 time.

Deigen deles i tre like store emner og kjevles ut i tre sirkler. Ha pesto og parmesan på sirkel nr. 1 og 2, og legg de oppå hverandre. Når den tredje sirkelen (kun deig) er lagt på, setter du et melkeglass med lett trykk i midten av sirkelen og skjærer 16 streker fra glasset og ut mot kanten, som om du skal lage «kronblader» i en blomst. Tvinn hver av de 16 delene tre omganger (annenhver med og mot klokka) og legg så to og to inntil hverandre, så det blir en stjerne. Klem sammen endene.

Kransen etterheves i 30 minutter. Pensle med egg og strø over litt havsalt før den stekes på 225 grader i ca 16-17 minutter. Legg gjerne et matpapir over kransen mot slutten av steketiden for at den ikke skal bli brent.

 

Tips: bruk ketsjup, ost og skinke som fyll. Eller bruk bolledeig (Sandtangenbollene) og ha i sjokoladepålegg .

 

God helg!

Legg igjen en kommentar