Leffis kakaoboller

 

Hele barndommen laget «Leffi» Leif Oscar og meg disse bollene. Ofte etter skoletid. Allerede den gang likte jeg godt havregryn. Vi spiste først havregryn med melk og sukker, så laget vi kakaobollene. Når ungene mine igår fikk lage og smake bollene strømmet minnene på. Tiden går heilt sykt fort! Jeg følte ikke det var lenge siden jeg var 11 år som vår eldste. Om et par uker blir jeg 40 år. Men fortsatt ekstremt glad i kombinasjonen av smør, sukker og havregryn!

 

Du trenger til 10 stk:

60 g meierismør

1 ½ dl havregryn

2 ss sukker/sukrin gold

1 ss kakoapulver

1 ss veske (kaffi, melk eller vann)

kokosmasse til å rulle kulene i

 

Smelt smøret i en gryte og la det avkjøle litt.

Bland havregryn, sukker og kakaopulver i en bolle. Tilsett smør og rør godt sammen. Ha i 1 ss veske og sett bollen i kjøleskap i 10-15 min.

Ta bollen ut og form til 10 kuler som rulles i kokosmasse. Avkjøles i kjøleskap før servering.

 

Tips: ha i ½ ts lakrispulver.

Bruker du romtemerert smør trenger man ikke smelte smøret. Da kan kakaobollene lages med d samme.

Legg igjen en kommentar