Dalheims havrekjeks

Søte kjeks nesten uten sukker. Havregryn smaker naturlig søtt.

Du trenger:

4 dl havregryn (store eller små)

2 dl melk

40 meierismør

1 ss sukker/sukrin gold

½ ts havsalt

1 dl siktet spelt eller hvetemel

1 ts bakepulver

 

 

Sett ovnen på 200 grader.

Hell havregryn og melk i en bolle eller en kjøkkenmaskin og la det svelle i 10 min ,for at havregrynene skal trekke til seg melken.

Smelt smøret i en gryte og tilsett det i bollen. Bland speltmel/hvetemel, bakepulver, salt og sukker, og ha dette oppi. Når alt er blandet godt sammen blir det en klissete deig. Finn fram et stekebrett med bakepapir. Bruk 2 teskjeer og lag ca 16 kjeks på 7-8 cm i diameter.

Stekes midt i ovnen i ca 14 min.

Kjeksene er sprø på kantene og litt myke i midten. Passer godt med brunost og smør på .Oppbevares i en boks med lokk.

 

 

This Post Has 0 Comments

  1. Karin Alvar

    Disse må prøves! :-))
    Hvilken steketemperatur?
    Mvh
    Karin

    1. Maggi Gausel

      200 grader som det står øverst:)
      Maggi

  2. Gunnlaug Gilje Svela

    Bruker du varmluft eller over- og undervarme?😊 Ser kjempegode ut.👍🏻

    1. Maggi Gausel

      Ser jeg svarer litt sent her…. Men ikke varmluft nei:)

Leave a Reply