Rodlebakken suppe

Til seks personer:

4 løk
4 fedd hvitløk
½ chili med frø
2 gulrøtter
2 bokser tomatar (ca. 400 gram)
4 ts. karri
3 dl vann og 3 terninger hønsebuljong(eller 3 dl konsentrert kyllingkraft fra Jakobs)
1 boks kokosmelk (ca. 400 ml)
3 dl matfløte
Olje til steking
800 gram kyllingfileter i strimler
1 mango
Fersk koriander

Slik gjer du:
Kutt løk, hvitløk og chili i biter og fres dette i ei varm gryte med litt olje.
Når løken blank, har du i gulrøtter i biter, sammen med karri. La dette stå og steke noen minutt før du har i tomatene, vann og buljong. Suppa skal nå småkoke i minst 30 minutt. Ha ein stavmikser i suppa og mos til en jevn masse.

Ha i kokosmelk og fløte og la suppa få et nytt oppkok. Skru ned varmen og ha i rå kyllingfilet i strimler. La dette småkoka i minst 25 minutt før servering, slik at kyllingfileten skal bli skikkelig kokt. Ha i mangobiter og koriander rett før servering. Suppa kan du fryse eller ha i kjøleskapet til den skal spises. Vent med å tilsette fløyte eller kokosmelk til den dagen suppa skal serveres.

Tips: idag hadde jeg i en boks med bønner i. Dette gjør suppa enda mektigere.