Havrebrød i brødform-Surdeig

  • Post category:Surdeig

Du trenger:

150 g lettkokte havregryn

200 g siktet spelt/hvete

1 ts salt

300 g vann(ca 28-30 grader)

110 g moden surdeig

30 g solsikkekjerner

Bland alt i en bolle med en slikkepott . Smør en brødform (1,2 liter) og hell over deigen. Dekk til med plast , slik at det blir helt tett.

La formen stå på benken i ca 4 timer. Alternativt kan du heve 2 timer på benk, ta den i kjøleskap og ta den ut i romtemperatur i 2 timer før steking. Altså 4 timer til sammen i romtemperatur. Topp med havregryn like før steking.

Havrebrødet stekes på nederste rille i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 50 min. Det aller viktigste er at brødet måler 96-97 grader i midten. Avkjøles på rist. Oppbevarer i plast. Brødet blir bare bedre dagen etter steking.