«Foreningskake» med trøffel

  • Post category:Kake/dessert

På vestlandet kaller vi det «forening». På østlandet kalles det «klub»:)

Dette er uansett en kake som fungerer godt til en gjeng damer . Det er alltid noen som ikke tåler gluten eller som er litt skeptisk til det. Noen som har kuttet sukker eller noen som er skikkelig glad i ekte naturlig søte råvarer.

Denne ble godkjent av mannen min også. På tross av at menn ofte vil ha «skikkelige» kaker. Når jeg lager en ny rett og han ikke liker den kommer det ofte: «denne var helt ok, men du trenger ikke lage den igjen «!:) Denne kaken skal definitivt lages igjen! Åsså så ekstremt lett å lage!

Du trenger:

Bunn:

kakeform 18 cm

13 dadler uten stein

100 g cashewnøtter

30 g mandler

1/2 ts salt

1 dl vann

5 ss fibersirup/annen sirup

Trøffel:

100 g sjokolade (70% kakao)

20 g meierismør

1 dl matfløte

1 ts lakrispulver

lakrispulver til topping

 

Slik gjør du:

Bunn: Bland alt i en foodprossesor og la alt knuses til alt er godt blandet. Smør deigen ut i en form med bakepapir . Dekk til med plastfolie og sett den i kjøleskap.

Trøffel: varm fløten opp til kokepunktet. Hell den over i en skål med sjokoladen i biter. Tilsett smøret og rør massen godt sammen. Ha i lakrispulver. Om man ønsker en kake uten lakrismak kan pulveret sløyfes. Sett trøffelen kaldt. Når den er stivnet skjæres den  i skiver som du legger på kaken.

Pynt med laksispulver på toppen.

Legg igjen en kommentar