Brokkolisalat med grønnkål

  • Post category:Tilbehør

Brokkolisalat kan brukes til både tapasbordet, til taco eller til kjøttdeig og spagetti. Brokkoli og grønnkål er noe av det sunneste man kan spise.

Egenskaper

Grønnkål har både lavt energi – og fettinnhold, samtidig som den har et høyt innhold av protein, beta-karoten, vitamin E og vitamin C, kopper og kostfiber. Grønnkål er også en kilde til vitamin B6, folat, kalsium og kalium. Protein bidrar til vekst i muskelmasse. Beta-katoten omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Vitamin B6 bidrar til normal energiomsetning, mens folat bidrar til å redusere stress og utmattelse. Kalsium bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.(frukt.no)

Du trenger:

2 store brokkoli

1 liten rødløk

ca 100 g spekeskinke/bacon i terninger

1 neve grønnkål

10 mandler

30 rosiner

1 beger rømme

1 beger kesam

2 ss eplecideredikk

2 ss sukrin gold/sukker

2 ss sitronsaft

salt og pepper

 

Bland sammen kesam, rømme, edikk, sukrin gold, sitronsaft, salt og pepper.

Rens brokkoliene og del den i minibuketter. Husk å bruke stilken også, den er crunchy og god! Kutt bacon/spekeskinke i små biter og sprøstek. Finhakk rødløken. Tilsett dette sammen med hakkede mandler, rosiner, hakket grønnkål og det avkjølte baconet/spekeskinken.

Bland alt sammen.

Settes kaldt.

 

 

Legg igjen en kommentar