Godtnok’s barnevennlige tomatsuppe!

 • Post category:Middag / Turmat

Unger er unger uansett om moren driver med mat og sånn. Det er jammen ikke alltid ungene vil ha det jeg serverer. De er ærlige;) Men denne milde tomatsuppen gikk ned hos alle 4. Vi hadde pastaskruer , krydder pølse og kokte egg til idag. Jeg tror hemmeligheten ligger i cherrytomatene. De er noe søtere og mildere på smak. Så etter utallige forsøk har jeg endelig kommet fram til et godt alternativ som alle kan spise. Håper denne kan være til hjelp for flere. Som vi vet er det mye salt og sukker i posesuppene. Denne suppen passer godt som turmat også!

Du trenger:

2 bokser hermetiske cherrytomater (a 400ml)

2 gule løk

2 fedd hvitløk

1 ss olje/smør til steking

1 boks vann( 4dl)

1 hønsebuljong terning

1 ss sukrin gold eller sukker

1 ts salt

1/2-1  ts pepper

2 ts tørket oregano

2 dl matfløte

Kutt løk og hvitløk i store biter og la det surre til det er blankt i smør i en varm gryte. Tilsett tomatene, vann og buljongterningen. La dette koke i minst 20 min. Mos hele suppen i gryten med en stavmikser. Tilsett  sukker og krydder. Ha i matfløte til slutt. Smak til med mer krydder til slutt om ønskelig.

Tips til servering: stekte krydderpølser i biter, kokte egg, pastaskruer eller skinkebiter.

 

Dette innlegget har 0 kommenta

 1. Anette

  Hei. Prøvd å Google utseende på boks med hakkede cherrytomater uten hell. Hvor får du kjøpt det og kan du sende meg bilde?😊Gleder meg til å prøve tomatsuppen.
  Mvh anette

  1. Anette

   Jeg fant hermetiske cherrytomater på kiwi. Nydelig suppe😀

Legg igjen en kommentar