Marias havregrøt med peanøttsmør

 Min manns kollega Maria bruker peanøttsmør i havregrøten. Det blir en usedvanlig god og fyldig smak på havregrøten. Dette må dere prøve folkens. Det var fantastisk å ta fram kameraet igjen etter lang tid med både bokutgivelse og alt rundt det. For er det noe jeg virkelig liker er det å lage mat og fotografere! Og som skrevet og sagt tidligere: Havre er supersunt, glutenfritt, rikt på jern og fiber.

Min versjon av havregrøt:

Du trenger til 4 store porsjoner:

1,5 dl store havregryn

2,5 dl vanlige lettkokte havregryn

1 dl havremel

0,5 ts salt

2 ts sukrin gold/sukker(kan sløyfes)

2 ts økologisk peanøttsmør

3 dl melk

5 d vann

Bland alt tørre i en gryte. Tilsett melk, vann og peanøttsmør. Ha på sterk varme fra starten,men pass på at grøten ikke koker. da tar du bedre vare på smaken i havren. Når grøten er passe tykk, tar du den av plata og serverer.

 

Legg igjen en kommentar