Leidulfs karamellpudding

I boken min som kommer i januar er det nesten ikke brukt sukker. Men noen retter er best som den opprinnelige. Som denne karamellpuddingen. Husk at egg inneholder alle vitaminer kroppen trenger utenom c- vitamin. I denne er det 10 egg i! Denne passer godt som dessert til julaften eller nyttårsaften.

 

Du trenger til en brødform:

2 dl sukker til glasering

Pudding:

10 egg

5 ss sukker

2 ss vaniljesukker

1 ts vaniljepulver

1 liter h-melk

Start med å ha 2 dl sukker i brødformen. Sett den inn i en forvarmet ovn på 250 grader. Følg nøye med slik at ikke sukkeret blir brent. Etter ca 15 minutter vil sukkeret begynne å smelte . Ta så formen ut og vend slik at karamellen dekker litt av sidene til formen. Sett den på et stekebrett på kjøkkenbenken. Sett ovnen ned til 200 grader.

Ha h-melk , vaniljepulver og vaniljesukker i en gryte hvor det skal varmes opp til rett før kokepunktet.

Bland egg og 5 ss sukker i en bolle godt sammen med en visp.

Hell over melkeblandingen i bollen med egg i.

Sil puddingen før den helles over i den glaserte formen. Jeg pleier å sile alt over i en mugge. Det gjør det enklere å helle over i formen.

Sett brettet med formen forsiktig inn i ovnen. Ha kokende vann over på stekebrettet nesten helt til toppen.

Karamellpuddingen stekes på 200 grader i 23 min.

PS: Ikke lukk opp døra. Skru av varmen og la puddingen stå i ovnen minst 5 timer. Jeg pleier ofte å lage den på kvelden og lar den stå over natten i ovnen. Ta så ut formen og la den avkjøles før du setter den kaldt.

Denne har alltid blitt vellykket!!

Det har blitt meg fortalt at på hoteller lages karamellpuddinger på mandag og serveres til helgen. Dette er derfor en dessert som kan lages noen dager før servering om det er ønskelig.

Legg igjen en kommentar