Mandelstenger

  • Post category:Kaffimat

Jeg hadde veldig lyst å få til en sukkerfri variant av mandelstenger. Det viste seg å ta en stund og noen forsøk. Denne varianten er det endelige resultatet og har en fin fyldig mandel og karamellsmak.

 

Du trenger:

140 g finmalte mandler

50 g sukringold

1 eggehvite

3 ss fibersirup gold  http://funksjonellmat.no

 

50 g sjokolade(70 % kakao)

½ ts cocosa ekstra virgin

 

Bland alt det tørre. Tilsett eggehvite og fibersirup. Bland deigen godt sammen og la den stå i kjøleskap minst 10 min.

Del i ca 16 deler og lag stenger som legges på et bakebrett med bakepapir. Stek dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 8 min. Avkjøles på rist.

La stengene ble helt stive før de dyppes i sjokolade.

 

Smelt sjokoladen sammen med cocosa i vannbad eller i mikrobøgerovn.

Dypp mandelstengene i sjokolade og legg dem i kjøleskap.

Legg igjen en kommentar