Grove luksus scones

  • Post category:Frokost / Lunsj

 

Nesten hver helg lager en instagramvenn (Jens Olav) scones til familien sin. Det har inspirert meg til å lage min versjon . Disse passer godt til helgen. Velg selv hvor grove de skal være. Personlig liker jeg godt smaken av spelt. Men her kan både hvete og spelt brukes. Siktet eller sammalt.

Du trenger:

300 g sammalt spelt/valgfritt mel

50 g store havregryn

2 ts bakepulver

1 ts salt

2 ss fibersirup/honning http://funksjonellmat.no

3 dl melk

50 g meierismør

Bland alt det tørre. Tilsett fibersirup, romtemperert smør og melk. Bland godt alt sammen i en foodprossessor eller for hånd med en slikkepott. Form 6 scones med 2 store skjeer og legg dem på et bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader varmluft i 13-15  min.

Leopold har laget trekniv på sløyden. Han kom heseblensende hjem og sa han hadde noe for et bilde til boken min. Helt perfekt syns jeg:)

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar