Laks med maisstuing

  • Post category:Middag

Flere av dere har etterlyst fiskemiddager til hele familien. Av en eller annen grunn er ofte mais noe barn liker. Denne fiskeretten pleier å være veldig populær hos alle 4 ungene hos oss. Dvs idag gikk det akkurat ikke «knirkefritt»;) MEN: maisstuing er populært både til fisk og kjøtt. Spesielt til grillmat!

Du trenger til 6 personer:

6 stykker med laks eller annen fisk

6 poteter

3 gulerøtter

 

2 bokser mais (a 198g)

1 dl matfløte

1 hønsebuljong

1 ss maizena

 

1 rødbet

50 g sellerirot

½ brokkoli

½ søtpotet

½ rød paprika

tørket organo

havsalt

rapsolje

fersk koriander til topping

Hell over alt fra maisboksene inkludert vesken ,i en gryte. Tilsett fløten og buljong. La dette få et oppkok på sterk varme. Sku ned varmen og la det småkoke i 15 min. Ha i maizena og rør godt sammen. La varmen stå på det laveste fram til servering. Har man god tid vil stuiingen tykne natulig uten maizena. Men det kan fort ta noe tid.

For å gjøre denne retten enkel å tilberede trenger du 3 ildfaste former.

Start med å skjære potetene og gulerøttene i båter. Legg dem i en form og hell over 2 ss olje, litt havsalt og tørket organo.

Skjær resten av grønnsakene i passe biter og ha på litt olje og havsalt som blandes godt sammen i den andre formen.

Fisken legges klar i den 3 ildfaste formen. Strø litt salt over.

Sett potetene og grønnsakene inn i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i ca 35-40 min. Lukk opp ovnsdøra og rør om en gang og to iløpet av steketiden. Uten varmluft vil dette ta minst 15-20 lenger. Når det brukes varmluft kan det brukes to rister i en ovn. Dette gjør det enkelt å ha 3 former i samtidig.

Sett inn fisken de siste 10-15 minuttene. (avhenger på størrelse på stykkene)

Retten toppes med koriander for de som liker det:)

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar