Luftige proteinrundstykker for hele familien!

 • Post category:Bakst

Vi har mange av oss laget ulike typer av proteinrunstykker. Den mye brukte varianten er egg, havregryn og cottage cheese. De er kjempegode , men ungene liker ikke alltid den varianten. Denne falt i smak hos alle hos oss , da de smaker som ganske vanlige rundstykker. Disse er laget av spelt og med svært lite gjær. Samt godt med proteiner i form av egg og cottage cheese. De metter godt og er bra for magen!

Dette er en proteinrik deig som passer til både pølsebrød/hamburgerbrød, vanlige brød( 2 stk med denne oppskriften) eller pizzadeig.

Jeg har i flere år brukt både egg og cottage cheese i baksten min. Men å mose disse to ingrediensene sammen var svært vellykket. Dette tipset fant jeg hos http://fitfocus.no

Du trenger til ca 16-18 stk:

700 g siktet spelt/hvete

300 g sammalt spelt/hvete

1 ts salt

3 ts tørrgjær

250 g cottage cheese(1 liten boks)

3 egg

2 ss fibersirup (eller honning)

3 dl lunkent vann

1 egg til pensling

valmuefrø/sesamfrø til topping etter ønske

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Bland egg og cottage cheese i en blender og mos dette til det er en jevn masse. Tilsett dette i bollen med det tørre i. Ha i vann og fibersirup. Elt deigen til det er en smidig og jevn deig. Gjerne 5-10 min.

La deigen få heve med plast over bollen i ca 1,5 -2 timer.

Del deigen opp i ca 16-18 emner. Trill ut forsiktig først som vanlige runde boller.

Nr 1: Skjær et snitt 4-5 ganger rundt hver bolle. Dra de litt fra hverandre slik at det ikke glir sammen ved etterheving.

Nr 2: Bruk en rund epledeler som man presser godt ned i bollen. På instagram viser jeg et bilde av dette:)

Etterhev på bakepapir i 15-20 min.

Pensle med egg og topp med de frø man ønsker.

Rundstykkene stekes i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 8-10 min. De skal være gyldne.

Disse er svært gode å fryse.

Velkommen hverdag!

Dette innlegget har 0 kommenta

 1. Christina

  Hei, vi lagde disse rundstykkene i dag. Jeg fikk ikke deigen til å heve seg noe særlige kan det være fordi jeg doblet oppskriften? Jeg doblet ikke gjæren, for det har jeg lært at man ikke skal gjøre, men alle andre Ingerid ser ble doblet.
  Skal deigen egentlig være litt klissete? Min ble fast og fin, kanalsjef på kanten til tørr – burde jeg ha hatt mere veske? Det sprakk også opp litt i mønsteret under steking.

  1. maggi

   Hei Christina!Jeg vil anbefale å følge oppskriften uten å doble den første gangen slik at du ser hvordan deigen skal være. Er den klissete tilsetter du bittelitt mel. Den skal ikke være tørr. Hvis du skal bruke samme mengde gjær trenger den mer tid til å heve. Gjerne 1 time ekstra:) Lykke til

 2. Jane

  Hei Maggi?Jeg er veldig inspirert av bakingen din og syns du har masse gode ideer og oppskrifter.Jeg lurer på om du har prøvd/vet om det funker å bytte ut cottage cheese med creme fraiche eller kesam i baksten din?

  Mvh Jane

  1. Maggi Gausel

   Hallo:)
   Jeg tipper at creme f og kesam passer veldig godt!! Jeg har iallfall prøvd kesam flere ganger:) Men cc inneholder mer protein.

   Takk for tilbakemelding:)
   Maggi

 3. Grethe

  Fantastisk god deig å jobbe med, og rundstykkene vart veldig luftige og gode.
  Baker gjerne de igjen.

 4. Camilla

  Hei! Er det mulig å gjøre disse glutenfrie tror du?

 5. Elin Risøy

  Hei😊
  Disse har jeg veldig lyst å prøve!
  Kan jeg la rundstykkene heve på brettet natten over, og steke dem på jobb dagen etter??
  Mvh Elin

Legg igjen en kommentar