Himmelske havrekjeks som øker sexlysten!

Vi var i et selskap i sommer hvor denne type kjeks ble servert. Jeg fikk øyekontakt med Tormod(min mann) og forsto raskt at vi hadde sammen opplevelse av denne himmelske kjeksen. Han mistenkte tidlig at det måtte være Tante Jofrid som hadde laget disse. Det stemte. Originaloppskriften har noe hvetemel i seg. Jeg byttet dette ut med et egg. Ellers var jeg spent på om det funket uten sukker. Det syns vi det gjorde. Men selv med sukker, er dette en kjeks som gir mye næring. Spesielt god på tur når en trenger energi. Skal du lage de glutenfri må man kjøpe havregryn som er malt på en glutenfri mølle.

Visste du at havregryn øker sexlysten hos menn? Det er en naturlig forklaring på dette. Havre inneholder kjemikalier som bidrar til å frigjøre testosteron i blodet. Dette kjønnshormonet øker sexlysten hos menn. Det kommer nok et eget innlegg om havregryn sammen med et havrebrød som lages daglig hos oss. Det finnes et hav av helsefordeler med å spise dette svært smakfulle og søte grynet.

 

Du trenger:

400 g havregryn

300 g meierismør

250 g sukrin gold/sukker

1 egg

 

Krem:

150 g sjokolade(70%/eller mørkere hvis man ønsker helt uten sukker)

2 ts cocosa olje, ekstra virgin( helsekost)

1 ss kaffi

havslat til topping

 

Bland det romtemepererte smøret sammen med sukrin gold til det er helt sammenblandet. Ha i havregryn og egg. Press dette utover et vanlig stekebrett med bakepapir. For å få det helt jevnt kan man legge et bakepapir over massen. Bruk da en skjelve for å jevne ut deigen.

Stek kjeksen på 180 grader i 25-30 min til den får en litt gyllen farge.

Skjær opp i passe biter med et pizzahjul når den er varm.

Avkjøl på brettet. Det tar en stund før kjeksen er sprø. Legg så kjeksene i en boks med tett lokk.

Sjokoladekremen kan gjerne lages dagen etterpå.

Krem: smelt sjokolade og cocosa sammen til det akkurat smelter. Blir kremen for varm bør man vente med å smøre den på kjeksen. Ha i kaffi. Smør passe krem på hver kjeks. Topp gjerne med litt havsalt.

Usedvanlig gode når det har vært i kjøleskap noen timer.