Næringsrik søtpotetsalat

  • Post category:Tilbehør

Hva med en smakfull næringsrik salat til grillmaten? Dette er en mager variant med kesam. Igår da jeg laget denne hadde jeg ikke nok kesam i hus. Byttet derfor ut halvparten av kesamen med creme fraiche. Funka som ei kule det også.

Du trenger:

1 stor søtpotet (ca 400-500 g)

1 beger (300 g ) mager kesam

1 ts sukrin gold/sukker

1 ts sitronsaft

1 ts dijon sennep

salt og pepper(gjerne cayennepepper)

1 vårløk

2 ss hakket gressløk

1/3 stang av stangselleri

1/2 eple

Start med å skrelle og skjære søtpoteten i små terninger(ca 1×1 cm). Legg dem på et stekebrett med bakepapir og bak dem i ovnen i ca 17 min i en forvarmet ovn på 200 grader-varmluft. Snu dem litt rundt etter 10 min ut i steketiden. Stikk en gaffel i dem for å se om de er ferdige. Det skal være litt tyggemotsand i søtpotetene. La dem avkjøles når du lager resten.

Bland kesam, sukrin gold, sitronsaft, sennep og smak til med salt og pepper.

Kutt vårløk, gressløk,stangselleri og eple i små biter. Bland dette sammen med kesamblandingen. Ha i søtpotene til slutt. Denne kan spises lun eller kald. Smakene setter seg ekstra godt om den får stått i kjøleskapet en stund.

Denne skal jeg lage mye av i sommer!

Legg igjen en kommentar